Garážové brány: Na čo sa zamerať pred ich kúpou? | postaviť dom

V súčasnej dobe si môžete vybrať zo skutočne širokej ponuky garážových brán. Pri kúpe by ste však mali zvážiť všetky dôležité faktory, ako je funkčnosť, bezpečnosť a dizajn. Na čo všetko by ste sa pri samotnom výbere garážovej brány mali zamerať?

Existuje niekoľko typov garážových brán. Môže ísť napríklad o sekcionálne, ktoré sa otvárajú tak, že otvorená plocha zmizne priamo pod stropom. Veľmi obľúbené sú aj rolovacie brány, ktoré sú ideálne v prípade, ak potrebujete mať strop alebo bočné steny voľné.

Výklopné brány sú výborným riešením pre hromadné garáže vzhľadom na ich nízku cenu.

V ponuke sú taktiež brány posuvné do boku ktoré používame v prípadoch nízkeho nadpražia brány alebo potreby voľného stropu tak, aby brána zbytočne neuberala na výške vjazdu do garáže.

 

Náš tip: Pri výbere konkrétneho typu garážovej brány zvážte všetky možnosti. Napríklad, ak potrebujete garážovú bránu na garáž, ktorá je spojená s obytnou časťou, výborným riešením sú sekcionálne garážové brány, ktoré vynikajú aj svojou vysokou izolačnou schopnosťou vďaka hrúbke izolačného panelu až do 67mm či možnosti tesniaceho rámika ThermoFrame.

Je výhodné automatické ovládanie?

Moderná doba prináša moderné riešenia. Výnimkou nie sú ani automatické garážové brány. Tie sa čoraz viac dostávajú do popredia, a to najmä z dôvodu ich jednoduchého ovládania. Postačí len jeden klik na to, aby ste otvorili alebo zatvorili automatickú garážovú bránu. Takýmto spôsobom tak ušetríte veľké množstvo času a ak je vonku nepriaznivé počasie, vy nebudete musieť z auta ani vystúpiť. Ponúkajú sa možnosti ovládania cez telefón pomocou Bluetooth alebo si môžete garážovú bránu otvoriť cez wifi kľudne aj z druhej strany zemegule.

Okrem toho sa naskytujú možnosti otvárania cez kód či odtlačok prsta. 

Okrem komfortu ovládania však odporúčame garážové brány s pohonom najmä z dôvodu predĺženia životnosti brány, nakoľko pohon otvára bránu vždy rovnakou a plynulou rýchlosťou.

Materiál garážových brán

Drevené garážové brány vynikajú svojou estetickou stránkou a dizajnom. Napriek tomu by ste však nemali zabúdať na to, že tento typ garážovej brány vyžaduje aj špeciálnu starostlivosť v podobe ošetrovania pomocou ochranných prostriedkov. Výborným riešením sú však aj kovové garážové brány, ktoré vynikajú vysokou kvalitou a dlhou životnosťou a širokou paletou možných vzorov, farieb a povrchov (Na ktorých trvácnosť poskytuje Hörmann záruku 10 rokov!).

 

Nezabúdajte: Garážovú bránu si nekupujete na rok ani na 2 takže poriadne zváženie všetkých faktorov stojí za pár minút čítania či konzultácie s našimi odborníkmi. 

 

 

 

 

 

 

Najnovšie články

Ako vybrať správne sklo
Údržba plastových okien: Na čo netreba zabúdať?
Garážové brány: Na čo sa zamerať pred ich kúpou?
Vyberáte okná do domu či bytu? Poradíme Vám ako si vybrať správne!
Nový showroom na Jarmočnej ulici v Starej Ľubovni !
Ako umyť sklá bez šmúh